• Home
  • /
  • Yoga nidra apps die je gezien moet hebben

yoga-nidra-app

Wanneer je in de app store kijkt en het eerste intypt wat in je opkomt, krijg je zeer waarschijnlijk een app te zien.

Vandaag de dag lijkt er voor alles wel een app te zijn.

Waarom ook niet? Apps zijn ontzettend handig. Persoonlijk gebruik ik bijvoorbeeld elke dag Flitsmeister, Waze, Marktplaats noem maar op. Met een simpele klik op het icoontje krijg je toegang tot de gewenste informatie.

Zo zijn er ook yoga nidra apps die je kunt gebruiken bij jouw dagelijkse moment van rust.

Ik heb een aantal van deze applicaties geprobeerd en in dit artikel geef ik je informatie over de yoga nidra apps en lees je mijn advies over welke app je het beste kunt gebruiken.

Waarom een app?

Op het internet is ontzettend veel informatie beschikbaar. Dit is zowel een voordeel als een nadeel.

Doordat er veel informatie is kan het ook veel tijd kosten om nét dat stukje informatie te vinden dat je nodig hebt.

Met behulp van Google gaat dit gelukkig al een stuk sneller, maar het is wel aan jou om diverse websites te bezoeken en de benodigde brokjes hieruit te filteren.

Een app kan je zien als een hulpmiddel binnen jouw zoektocht naar informatie. In veel gevallen wordt een app om een bepaald thema heen gemaakt.

Download jij een app over yoga nidra, dan mag je verwachten dat je enkel gerelateerde onderwerpen te zien krijgt.

Daarnaast is de gebruikersinterface een belangrijk onderdeel van een app. Het is voor de makers van groot belang dat de gebruiker op een prettige manier gebruik kan maken van de functionaliteiten.

Kortom, een app biedt je relevante informatie en is gericht op een uitstekende gebruikersinterface.

Om deze reden is het absoluut de moeite waard om gebruik te maken van een app over yoga nidra. Benieuwd naar welke apps er zijn? Lees dan nog even verder.

Welke apps over yoga nidra zijn er?

yoga-nidra-applicatie

Ben je op zoek naar een yoga nidra app voor op de iPhone of voor een Android telefoon? Voor beide besturingssystemen zit je hier goed.

De apps die ik heb getest zijn zowel te downloaden voor IOS als voor Android.

Om een duidelijk overzicht te geven heb ik de applicaties opgedeeld in 2 categorieën, namelijk betaalde versies en gratis versies.

Wat je vaak ziet is dat een app gratis te downloaden is, maar dat je al snel moet betalen om meer functionaliteiten te kunnen gebruiken. Dit aspect heb ik meegenomen in mijn onderzoek naar de beste yoga nidra app.

Betaalde apps

Als we kijken naar apps waarvoor je moet betalen om ze te downloaden vanuit de store, zijn dit er erg weinig.

De meeste apps zijn gratis te downloaden. Om je toch een beeld te geven heb ik een betaalde app gebruikt.

Yoga Nidra English

Yoga-nidra-english

Voor deze app wordt €3,49 gevraagd.

Daarmee krijg je toegang tot zowel teksten over yoga nidra als audio-bestanden.

Yoga-nidra-english-startscherm

De app neemt je als het ware mee vanaf stap 1. Zo krijg je onder andere uitleg over yoga nidra, ontvang je tips voor de uitvoering van de oefeningen en leer je wat een Sankalpa is.

Yoga-nidra-uitleg

Vervolgens zijn er 6 geluidsfragmenten die je kunt beluisteren. De opnametijd varieert van 15 minuten tot en met 45 minuten.

Yoga-nidra-app-oefeningen

Wat mij opvalt is dat de oefeningen zijn ingesproken door een prettige stem om naar te luisteren. Dit vind ik zelf een belangrijk onderdeel als het om yoga nidra oefeningen gaat.

De teksten over yoga nidra in de app zijn wel handig, maar zijn na wat Googlen ook op het internet te vinden. Hiervoor heb je niet persé een betaalde app nodig.

Voor €3,49 krijg je wel voldoende waarde maar mogelijk zijn er toch gratis apps die meer waarde bieden.

Gratis apps

Binnen de gratis apps heb ik een drietal gedownload vanuit de app store, namelijk

  • Yoga Nidra: Sacred sleep
  • Yoga Nidra van Vishapp
  • Insight Timer Meditatie

Bij iedere app laat ik zien wat je krijgt en op welk punt je dient de betalen om meer functionaliteiten van de app te mogen gebruiken.

Yoga Nidra: Sacred Sleep

Sacred-sleep-logo

Dit is een Engelstalige app die je gratis kunt downloaden.

De app beschikt over een drietal yoga nidra oefeningen waarvan de eerste gratis is en de overige 2 betaald zijn.

Sacred-sleep-startscherm

De gratis oefening duurt bijna 11 minuten. Er wordt duidelijk gesproken, maar het voelt voor mij niet als een prettige instructie om naar te luisteren.

Sacred-sleep-oefening

De betaalde oefeningen duren wat langer. De tweede oefening duurt 24 minuten en de laatste oefening 31 minuten.

Toegang tot de betaalde oefeningen kost €4,49.

Yoga Nidra van Vishapp

Yoga-nidra-vishapp-logo

Ook de yoga nidra applicatie van Vishapp is Engelstalig ingesproken. De app bestaat uit diverse onderdelen met eigen geluidsfragmenten.

Yoga-nidra-vishapp-startscherm

Na het openen van de app kan je direct starten met een yoga nidra oefening. Deze oefening duurt 43 minuten en neemt je als het ware mee op reis door jouw eigen lichaam.

Yoga-nidra-vishapp-oefening

Het tweede onderdeel is een geluidsfragment dat kan helpen om in slaap te vallen. Dit is een instrumentale opname waarbij er geen instructies zijn ingesproken. Dit klinkt erg relaxt maar ik zou er persoonlijk niet door in slaap kunnen vallen.

Vervolgens kan je een ‘Quick Sleep’ audio opname beluisteren. Deze oefening bevat een ingesproken instructie en laat je vooral focussen op de ademhaling. Dit vind ik persoonlijk een erg sterke oefening waardoor ik duidelijk heb gemerkt dat ik eerder in slaap val.

Gedurende het gebruik van de app heb ik geen betaalde oefeningen kunnen ontdekken. De app kan je na het downloaden gebruiken zoals het is. Ben je klaar met alle gratis oefeningen, dan ben je zeer waarschijnlijk ook klaar met de app.

Insight Timer Meditatie

Insight-timer-meditatie-logo

Van de Insight Timer meditatie app had ik hoge verwachtingen. Dit komt doordat de applicatie ontzettend vaak is gedownload en veel positieve recensies heeft ontvangen.

In de basis is dit een Nederlandstalige app. Er zijn veel Nederlands ingesproken oefeningen maar er zijn ook Engelstalige oefeningen aanwezig.

Insight-timer-meditatie-yoga-nidra

Als we enkel naar yoga nidra kijken biedt de gratis versie al toegang tot 18 geluidsfragmenten. De duur van de fragmenten varieert van 6 minuten tot en met 49 minuten. De meeste oefeningen zijn wel 20 minuten of langer.

Insight-timer-meditatie-oefening

De instructies zijn goed te volgen en zijn door een fijne stem ingesproken.  

Tot zover vind ik de gratis versie erg waardevol en is dit een app waarmee je lange tijd vooruit kan. Waarom zou je dan nog betalen?

Wanneer je betaald krijg je het volgende:

  • Een voor jou door professionals geselecteerde meditatie routine
  • Onbeperkt toegang tot 150 cursussen
  • De optie om nummers te downloaden en offline af te spelen
  • Vooruit- en terugspoelen tijdens een oefening

Je kan beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen om te kijken of de betaalde versie wat voor jou is. Mocht je volledig over willen gaan op de betaalde versie kost dit €64,99 per jaar.

Om een idee te geven van de oefeningen die beschikbaar zijn binnen de Insight Timer Meditatie app, heb ik hieronder een Engelstalige yoga nidra oefening geplaatst.

Beste meditatie app 2019

Ondanks dat er erg veel meditatie apps worden aangeboden is er één app die er absoluut uitspringt.

De Insight Timer Meditatie app is meer dan 1 miljoen keer gedownload en beschikt over ruim 46.000 reviews. Ook wordt deze app weergegeven als de keuze van de redactie.

Het gemiddelde cijfer van de app is 4,8 op een schaal van 5. Dit geeft aan hoe tevreden de gebruikers zijn.

De reacties op de applicatie zijn grotendeels positief. Om je een idee te geven heb ik 2 recensies geselecteerd uit de app store.

Fantastische app die mij helpt dagelijks te mediteren. Veel muziek en geleide meditaties op tijd, thema en taal ingedeeld. Echt een dikke aanrader. De onbetaalde versie is al super. Misschien ooit de betaalde aanschaffen. Voor nu nog geen behoefte aan.

Cindy Bollen

Ik gebruik Insight Timer nu ruim een jaar gratis en ben er heel blij mee! Als je niet té veel eisen hebt, is het een prima gratis app! Je hebt ontzettend veel keuzemogelijkheden (meditaties, muziek, podcasts, talen enz.) Namaste!

Hedwig van der Geest

Niet alles kan perfect zijn. Zo heeft Dorien een goed punt:

Niet zo handig voor slechthorende mensen aangezien er gesproken wordt zonder bijhorende tekst of ondertiteling.

Dorien Merckx

Mijn advies 

yoga-nidra-app-advies

Mocht je geïnteresseerd zijn in een applicatie die jou helpt bij het uitvoeren van yoga nidra oefeningen, wil ik je de Insight Timer Meditatie app aanraden.

Persoonlijk heb ik hier een erg fijne ervaring mee en vind ik dat de applicatie ontzettend veel waarde biedt voor een gratis te downloaden app.

De betaalde versie vind ik persoonlijk wat aan de dure kant. Of je de gratis versie blijft gebruiken of overschakelt naar de betaalde inhoud, is natuurlijk aan jou.

Waarom ik dit redelijk duur vind voor een applicatie? Er zijn yoga nidra cursussen waarbij je voor minder geld voor mijn gevoel meer waarde krijgt. Zo heb ik zelf de yoga nidra cursus van Happy with Yoga gevolgd.

Meer weten over deze cursus? Lees dan mijn yoga nidra cursus review.


Ook interessant

Verschil Manduka Prolite en Manduka Pro

Chakra’s openen met reiki

Is het gevaarlijk om chakra’s te openen?

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}