• Home
  • /
  • Verschil Manduka Prolite en Manduka Pro

Manduka Prolite vs Manduka Pro

Manduka prolite vs pro

Een yogamat is een basis behoefte als het om het uitvoeren van yoga oefeningen gaat. Manduka is een aanbieder van vele verschillende yogamatten, maar wat is nou precies het verschil? Waarom zou je bijvoorbeeld voor de Prolite gaan en wanneer voor de Pro.

Vandaag gaan we de Manduka Prolite vergelijken met de Manduka Pro. Het doel is om jouw twijfel weg te nemen door beide yogamatten naast elkaar te leggen, waardoor jij precies kunt zien welke optie het beste bij jou past.

Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Wat de overeenkomsten zijn tussen de Manduka Prolite en de Pro
  • Wat de verschillen zijn tussen beide yogamatten
  • Wat de voor- en nadelen zijn
  • Welke yogamat bij jou past

Het verschil tussen de Manduka Prolite en de Manduka Pro is voornamelijk het gewicht. De Prolite is perfect om mee op pad te nemen doordat deze slechts 1,8 kg weegt. Daarnaast is de Prolite in meerdere kleuren leverbaar dan de Pro. De Manduka Pro is een echte kampioen als het om yogamatten gaat. Deze mat biedt net wat meer comfort dan de Prolite mede dankzij de dikte van 6 mm.

Manduka Prolite

Manduka Prolite

Naar goedkoopste aanbiederManduka Pro

Manduka Pro

Naar goedkoopste aanbieder

Ontwerp

Op het eerste gezicht lijken beide yogamatten ontzettend veel op elkaar. Manduka hanteert een strak ontwerp waardoor er bijna geen verschil lijkt te zijn.

Dit is ook precies waarom de Prolite in het leven is geroepen. In de basis is het een Pro, maar wel lichter gemaakt zodat je de mat beter kunt dragen bij het reizen.

Beide matten zijn 180 cm lang maar de Prolite is minder breed, dik en heeft een lager gewicht. De exacte specificaties komen we zo op. Het Manduka logo is gepositioneerd in de hoek. 

De Pro is beschikbaar in de kleur blauw/ grijs, paars, zwart, groen en rood. De Prolite in de kleur donkerblauw, aubergine, blauw, donkerblauw, paars, grijs, donkerroze, groen, multi en donker paars.

Overeenkomsten tussen de Manduka Prolite en Manduka Pro

Het is niet vreemd dat je twijfelt tussen de Prolite en de Pro. Er zijn ontzettend veel overeenkomsten waardoor je door de bomen het bos bijna niet kunt zien. Na het bekijken van beide modellen kunnen de volgende overeenkomsten worden vastgesteld.

Levenslange garantie: Wat misschien direct opvalt is dat Manduka op alle matten een levenslange garantie aanbiedt. Dit toont aan dat zij ervan overtuigd zijn dat de yogamatten kwalitatief goed in elkaar zitten. Dit verklaart ook waarom de prijs wat hoger ligt dan het doorsnee bedrag dat je betaalt voor een mat.

Duurzaam: Producten van PVC zijn over het algemeen niet fantastisch voor het milieu. Wanneer deze op de vuilstort terecht komen is het mogelijk dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Doordat de Manduka matten een leven lang mee gaan, wordt het aantal schadelijke stoffen verminderd.

Geschikt voor hot yoga en vinyasa flow: Zowel de Prolite als de Pro neemt vanwege de gesloten celstructuur geen vocht op. Dit is perfect voor het beoefenen van yoga onder warme omstandigheden.

Optimale ondersteuning op harde ondergronden: Beide yogamatten zijn van een stevig materiaal waardoor dit erg prettig aanvoelt voor de ellebogen, knieën en rug.

Latex vrij: De matten van Manduka zijn latexvrij, zodat ook mensen met een allergie voor latex ongehinderd yoga kunnen beoefenen.

Grip: Om glijden te voorkomen zijn de yogamatten van Manduka aan de onderkant voorzien van een stippenpatroon.

Verschillen tussen de Manduka Prolite en Manduka Pro

Nu we weten wat alle overeenkomsten zijn gaan we kijken naar de verschillen tussen de Prolite en de Pro. Er zijn namelijk toch een aantal significante verschillen die jouw keuze kunnen beïnvloeden.

Het verschil zit hem namelijk vooral in de afmetingen. De Manduka Pro heeft een lengte van 180cm, een breedte van 66 cm en een dikte van 6mm. Dit alles resulteer in een gewicht van 3,4 kilo.

De Manduka Prolite heeft een lengte van 180cm, een breedte van 61cm en een dikte van 4,5mm. Hierdoor weegt de mat 1,8 kilo. Dit scheelt dus bijna de helft! Dit lijkt verwaarloosbaar maar wanneer je veel op pad bent met de yogamat is het verschil in gewicht duidelijk merkbaar.

Naast het lichtere gewicht is de Prolite beschikbaar in meer kleuren. Kleuren hebben een grote invloed binnen de zoektocht naar rust. Het moet namelijk volledig bij jou passen.

Model Manduka Prolite Manduka Pro
Afbeelding Prolite yogamat Pro yogamat
Lengte 180 cm 180 cm
Breedte 61 cm 66 cm
Dikte 4,5 mm 6 mm
Gewicht 1,8 kg 3,4 kg
Vochtwerend X X
Duurzaam X X
Levenslange garantie X X
Goede ondersteuning X X
Antislip X X
Öko-Tex certificaat X X
Geschikt voor reizen X
Latexvrij X X
Hoeveelheid kleuren 10 6
Prijs Bekijk prijs Bekijk prijs

Voordelen en nadelen

Nu de overeenkomsten en verschillen duidelijk zijn gaan we kijken naar de voor- en nadelen van zowel de Prolite als de Pro. Hierdoor kan jij de beste keuze maken.

Voordelen

  • Comfortabel: Beide matten staan bekend om de goede ondersteuning van het lichaam
  • Goede prijs (Prolite): De Prolite is erg gunstig geprijsd

Nadelen

  • Aan het begin glad: De matten zijn aan het begin wat glad. Na enkele weken wordt dit stukken beter
  • Wat aan de dure kant (Pro): De vanaf prijs is wat hoog. Daartegenover is het een eenmalige investering

Conclusie

De verschillen tussen de Manduka Pro en de Prolite lijken dus nihil te zijn. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen.

Ga jij veel op pad met de yogamat ben je beter uit met de Prolite. Deze versie weegt bijna de helft van de Pro en is daarom ideaal om mee te nemen. De kwaliteit is net als bij de Pro erg goed.

Maar..

De Pro valt wel onder de top van de yogamatten. Deze mat is in vrijwel ieder opzicht erg sterk en biedt mede vanwege de dikte nét wat meer comfort. De prijs lijkt eerst fors, maar bedenk je wel dat je echt jaren met deze mat zult gaan doen.

Hoe dan ook. Als je het mij vraagt kan de keuze tussen deze 2 niet verkeerd uitpakken. Voor het schrijven van dit artikel zijn alle reviews aandachtig bekeken en er zijn gewoon geen negatieve reviews. Beide yogamatten kunnen aan het begin nog wat glad zijn. Naarmate je de mat meer gebruikt zal de grip steeds meer toenemen.

Veel succes bij het maken van jouw keuze 😊


Ook interessant

Chakra’s openen met reiki

Is het gevaarlijk om chakra’s te openen?

Hoe werkt een daglichtlamp?

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}