• Home
 • /
 • Yoga Nidra Cursus Review

Rolf-van-Baalen-en-Melanie-Poldervaart-artikel

Wanneer je net als ik op zoek gaat naar gratis yoga nidra oefeningen die ook nog eens Nederlandstalig zijn, kom je erachter dat het aanbod vrij schaars is.

Er is echter wel het een en ander te vinden op YouTube, maar toch had ik persoonlijk behoefte aan meer.

Toen ik merkte dat gratis misschien niet de oplossing was ben ik gaan zoeken naar betaalde oefeningen. Dit opende direct de deur naar veel meer informatie.

Door in Google te zoeken naar: “Yoga nidra cursus” kreeg ik direct een overzicht van de aangeboden cursussen. Zoals ik vaker doe, zit misschien in de mens, klikte ik direct op het eerste resultaat. Zo kwam ik bij de online yoga nidra cursus van Happy with Yoga terecht.

Zit jij in dezelfde situatie als ik destijds zat en ben je benieuwd naar mijn eerste ervaring met een betaalde cursus? Lees dan vooral even door want ik neem je stap voor stap mee.

Mijn verwachtingen van de online cursus

Waar je ook aan begint, het is natuurlijk om van tevoren een bepaalde verwachting te hebben. Hiermee ga je tenslotte toetsen of hetgeen waar je aan bent begonnen voldoet aan jouw wensen en eisen.

Zo had ook ik verwachtingen voordat ik begon aan de yoga nidra cursus van Happy with Yoga.

Zoals ik in de inleiding aangaf was ik vooral op zoek naar Nederlandstalige oefeningen. Het gratis stadium was ik al voorbij, dus ik verwachte wel om een bedrag te moeten betalen om toegang te krijgen tot de oefeningen.

Tja, dan kom je bij de volgende vraag: ”Wat heb ik over voor toegang tot oefeningen?”. Dit is uiteraard voor iedereen anders. In mijn geval had ik een budget van maximaal €100, maar dan moet het wel echt goede content zijn.

Met goede content bedoel ik content van hoge kwaliteit. Als ik betaal wil ik een hogere kwaliteit hebben dan de meeste gratis filmpjes op YouTube of andere websites.

Na het volgen van onderstaande oefening kreeg ik wel het idee dat de online cursus van Happy with Yoga voor mij de oplossing kon zijn. Ik wil je adviseren om even de tijd te nemen om de oefening te volgen.

Tevreden? Dit is de kwaliteitsstandaard die je mag verwachten van Happy with Yoga.

Wie zijn Rolf en Melanie?

Persoonlijk ben ik iemand die niet zomaar informatie van iemand aanneemt als waarheid. Om deze reden kijk ik altijd naar de bron. Wie is de bron? Wat is zijn/ haar achtergrond?

Voorbeeld, zou jij advies van iemand opvolgen over hoe je kinderen moet opvoeden, terwijl die persoon zelf geen kinderen heeft?

Je kan zeker een hoop leren van theorie maar ik zou de informatie eerder van iemand aannemen die daadwerkelijk ervaring heeft met hetgeen waar jij een oplossing voor zoekt.

Op deze manier ben ik gaan kijken naar de makers van de online yoga nidra cursus.

Rolf-van-Baalen-en-Melanie-Poldervaart

De cursus is opgesteld door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Zij zijn beide co-owner van Happy with Yoga en hebben al ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan als het om het beoefenen van yoga gaat.

Rolf en Melanie hebben een duidelijke missie waar zij hard aan werken.

"Het vertalen van de tijdloze traditie van yoga naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen."

Rolf beschikt over een tweetal yoga-gerelateerde certificaten, namelijk E-RYT®500 en YACEP®. Dit zijn niet zomaar certificaten. Alleen al voor het E-RYT®500 certificaat dien je succesvol een yoga trainer cursus te voltooien van maar liefst 500 uur!

Hij is gespecialiseerd in hatha vinyasa, meditatie en yoga nidra. Daarnaast is Rolf Wim Hof method level II instructor en mindfulness trainer.

Het doel van Rolf is om een positieve bijdrage te leveren aan het geluk en gezondheid van mensen en de aarde.

Net als Rolf beschikt Melanie over de E-RYT®500 en YACEP® certificaten. Ook zij is gespecialiseerd in hatha vinyasa, meditatie, yoga nidra en yin yoga. Daarnaast is Melanie actief als spreker en yogablogger.

Melanie wordt neergezet als een echte powervrouw met hart voor de business, haar collega’s en de Happy with Yoga Tribe.

Behoor jij tot de doelgroep?

Happy with Yoga geeft aan dat er geen specifieke doelgroep is voor de online yoga nidra cursus.

Of jij een beginner bent of al jaren ervaring hebt met yoga, de online cursus kan voor iedereen van toegevoegde waarde zijn. Dit komt doordat bij yoga nidra geen ingewikkelde poses, ook wel asanas genoemd, horen. Het is een kwestie van liggen en luisteren naar de gesproken instructies.

Over de yoga nidra cursus

Wat is yoga nidra?

Voordat je begint met het lezen over de cursus is het handig om eerst duidelijk te hebben wat yoga nidra precies is. 

In onderstaande video neemt Rolf je mee in de wereld van yoga nidra en legt hij precies uit wat de achterliggende gedachte hiervan is.

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van de cursus is om op een systematische manier naar complete ontspanning te werken.

Volgens de website van Happy with Yoga kan de online cursus helpen bij

 • Stress, depressie en angst
 • Chronische vermoeidheid en angst
 • PTSS
 • Hoge bloeddruk
 • Rusteloosheid
 • Slapeloosheid

Is dit ook echt zo? Daar kom ik later in dit artikel op terug bij het delen van mijn persoonlijke ervaring.

Wat ga je leren?

yoga-nidra-happy

Door middel van de video’s leer je om spanningen los te laten. Dit heeft als gevolg dat het lichaam zich zowel fysiek, mentaal als emotioneel kan herstellen.

Wat kan je ermee?

Happy with Yoga geeft aan dat het volgen van de cursus de volgende voordelen zal opleveren:

 • Hogere kwaliteit van slapen
 • Fysieke, emotionele en mentale ontspanning
 • Draagt bij aan creativiteit en breinfuncties
 • Verbetert de mentale focus
 • Verlaagt angst, verslavingen en frustraties
 • Verhoogt energieniveau

Waaruit bestaat de online cursus?

Na aanschaf van de cursus ontvang je het volgende:

 • 7 yoga nidra sessies
 • E-book over yoga nidra
 • 3 yoga lessen t.w.v. €27
 • Toegang tot een besloten Facebook groep
 • Support vanuit Rolf en Melanie

Voor al deze onderdelen geldt een levenslange toegang. Het is dus niet zo dat je de video’s na bijvoorbeeld een half jaar niet meer kan bekijken.

7 yoga nidra sessies

Nadat je toegang hebt gekregen tot het online dashboard heb je 7 video’s tot je beschikking. De eerste video legt echt een basis en duurt zo’n 12 minuten.

Daarna gaat iedere video naar een hoger niveau en duurt de laatste video zelfs ruim 30 minuten.

E-book over yoga nidra

Om goed van start te kunnen gaan en te begrijpen wat yoga nidra precies is, heeft Happy with Yoga een e-book geschreven. Dit boek bestaat uit 31 pagina’s.

Binnen dit e-book lees je over de achtergrond en geschiedenis van yoga nidra, wat een Sankalpa is, wat de richtlijnen voor het uitvoeren van yoga nidra zijn en hoe je yoga nidra kunt toepassen.

3 yoga lessen t.w.v. €27

Als bonus bevat het pakket een drietal gratis yoga lessen. Deze yogalessen kunnen gebruikt worden als opwarming voordat je aan de 7 inhoudelijke video’s begint.

Toegang tot een besloten Facebook groep

Happy with Yoga bestaat uit een heuse community. Na aanschaf van de cursus krijg je toegang tot hun besloten Facebook groep.

Deze groep geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met mede yoga nidra beoefenaars.

Support vanuit Rolf en Melanie

Last but not least kan je bij vragen ten alle tijden contact opnemen met Rolf en Melanie. Zij bieden professionele hulp om het maximale uit de cursus te halen.

Hoe ziet de leeromgeving eruit?

Na het ontvangen van de logingegevens krijg je toegang tot een online dashboard.

dashboard-yoga-nidra

Binnen dit dashboard zijn alle cursussen te zien die je bij Happy with Yoga hebt afgenomen. Door te klikken op een cursus krijg je toegang tot de oefeningen.

Wat zeggen anderen over de cursus?

"Hoi Rolf en Mel, Yoga Nidra is voor mij echt een uitkomst en helpt enorm bij het in slaap vallen. Helaas mis ik daardoor wel vaak het einde van de yoga nidra oefening :). Zoals ik ook al vertelde aan Melanie, afgelopen zondag, mijn dochter heeft er ook baat bij. Ze is 13 jaar en heeft nu net de eerste klas afgerond. Maar toetsweken blijven een stressvolle gebeurtenis. Ze slaap dan weinig en gaat gespannen door het vele leren naar bed. Yoga nidra helpt haar om te ontspannen en haar opmerking was wel opvallen: ”Als tijdens de oefening de lichaamsdelen worden benoemt is het zo grappig dat ik die delen ook meteen voel ontspannen”."

Sandra

Heerlijk! Ik heb de laatste periode ontzettend veel stress in mijn leven gehad. Zo veel dat ik regelmatig paniek aanvallen had. Gewoon mediteren lukte niet meer. Tijdens mijn yoga nidra sessie kwam dit angstgevoel weer opzetten en vertelde me dat ik dit niet kon. Maar ik bleef liggen en luisterde naar de kalmerende instructies. Dit is het moment waar op ik ontdekte hoe ik écht kon ontspannen. Het is als thuiskomen bij jezelf.

Jolein

Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre deze instructies door echte deelnemers zijn geschreven. Dit kan ik helaas niet beoordelen, maar de overige reacties zijn ook erg positief.

Op de website van de cursus staan meer reviews die je kan lezen.

Kloppen de beweringen van Happy with Yoga?

Het hangt natuurlijk wel van de persoon af om te kunnen zeggen of yoga nidra inderdaad het gewenste effect heeft gehad.

Zelf had ik dagelijkse te maken met stressvolle situaties. Dit gevoel nam ik vaak mee naar huis waardoor ik in mijn privé tijd toch nog stress voelde van het werk. Een vervelend gevolg van stress is dat je moeite kan krijgen met slapen of dat je wel slaapt maar de rust van lage kwaliteit is.

yoga-nidra-slapen

Door de yoga nidra oefeningen vlak voor het slapen uit te voeren heb ik gemerkt dat ik daarna vrijwel direct in slaap val. Het lichaam wordt in een diepe staat van rust gebracht waardoor slapen eigenlijk voelt als een logisch gevolg.

Als ik puur naar de  bewering van Happy with Yoga kijk waarin zij aangeven dat yoga nidra bijdraagt aan een goede nachtrust, kan ik zeggen dat dit absoluut waar is.

Over de beweringen dat het bij kan dragen aan PTSS of angst kan ik bijvoorbeeld niks zeggen. Heb jij hier wel ervaring mee? Geef dit dan aan in de reacties onderaan dit scherm zodat wij gezamenlijk de review kunnen verbeteren.

Prijs/ kwaliteit verhouding

Normaal gesproken kost de yoga nidra cursus €87. Momenteel heeft Happy with Yoga een tijdelijke aanbieding van €37 op het gehele pakket.

Tijdelijk €50 korting!


Ja! Ik wil gebruik maken van de kortingspagina

Als je kijkt naar wat je qua producten krijgt voor €37 is dit het wat mij betreft zeker waard. In eerste instantie was ik op zoek naar gratis oefeningen, maar helaas is dit erg schaars.

Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat een dergelijk pakket van €37 euro zoveel kwaliteit kan leveren. Het geheel zit erg netjes in elkaar en inhoudelijk kan ik niks anders zeggen dan dat Happy with Yoga veel tijd in het opstellen van de oefeningen heeft gestoken.

tevredenheidsgarantie

Een ander voordeel, Happy with Yoga hanteert een niet goed, geld terug garantie. Als het product om wat voor reden dan ook niet bevalt krijg je het aankoopbedrag terug.

Mijn persoonlijke mening

Nu ik zo terug kijk op de online cursus kan ik zeggen dat het voor mij veel waarde heeft gehad.

Wat ik top vind is dat de video’s gedownload kunnen worden zodat je ze ook offline kan bekijken. Hierdoor hoef ik niet altijd afhankelijk te zijn van een internetverbinding.

Daarnaast vond ik het cadeautje dat ik een aantal dagen na inschrijving kreeg erg leuk. Dit toont aan dat bij Happy with Yoga het gevoel van de klant centraal staat. Wat het cadeautje precies was mag ik uiteraard niet zeggen :). Wel kan ik zeggen dat dit een belangrijk onderdeel is voor de basis van yoga nidra.

Voor de aanschaf van de cursus twijfelde ik wel over het aantal oefeningen. 7 oefeningen klonk voor mij niet als iets waarmee ik maanden vooruit kon. Dit was uiteindelijk wel mijn bedoeling bij het volgen van een cursus.

Achteraf kan ik zeggen dat 7 oefeningen toch wel voldoende zijn. Een yoga nidra oefening kan je vaker luisteren omdat het je lichaam naar een staat van rust brengt.

Het is niet zo dat als je een oefening 1 keer hebt beluisterd dat het daarna klaar is en je de oefening niet nog een keer kan volgen.

Al met al ben ik zeer te spreken over de cursus. Je kan ontzettend veel tijd steken in het zoeken naar gratis yoga nidra oefeningen, maar voor €37 ben je direct klaar met zoeken en kan je gelijk aan de slag.

Beginnen met de online yoga nidra cursus?


Naar de kortingspagina


Ook interessant

Verschil Manduka Prolite en Manduka Pro

Chakra’s openen met reiki

Is het gevaarlijk om chakra’s te openen?

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}