• Home
 • /
 • Chakra’s openen met reiki

chakra's openen met reiki

Chakra’s openen met reiki is voor de ervaren yogi’s onder ons niks nieuws. Bij mijn zoektocht naar informatie over hoe je chakra’s kunt openen kwam ik reiki regelmatig tegen.

Leuk feitje is dat veel personen regelmatig reiki toepassen zonder het te weten. Denk maar aan het moment dat je een hand op je buik legt bij buikpijn. Of dat je de slapen masseert bij extreme hoofdpijn.

Maar wat is reiki nou precies en hoe draagt reiki bij aan het openen van chakra’s?

Daar gaan wij vandaag eens wat dieper op in. Na het lezen van dit artikel weet je:

 • Wat reiki is
 • Hoe chakra’s geopend worden met reiki
 • Waar je terecht kunt om jouw chakra’s te laten openen

Chakra’s kunnen geopend worden met behulp van reiki. Reiki is een alternatieve geneeswijze afkomstig uit Japan. Middels handoplegging geeft een reiki healer energie uit het universum door aan de ontvanger. Door het ontvangen van positieve energie kunnen de chakra’s in balans worden gebracht. Dit kan resulteren in zowel lichamelijke als emotionele effecten.

Let op!
Reiki is niet geschikt voor alle klachten. Raadpleeg daarom altijd eerst je huisarts.

Wat is reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze. Zie dit niet als een vervanging van de “normale” geneeskunde, maar eerder als een aanvulling op. Reiki komt van oorsprong uit Japan en begint over de gehele wereld steeds populairder te worden.

De verandering naar alternatieve geneeswijze ontstaat voornamelijk doordat de mensheid minder snel geneigd is om naar pillen te grijpen. Voor iedere klacht is er wel een pilletje beschikbaar die ervoor moet zorgen dat de klachten verdwijnen.

Toch weet je vaak niet wat zo’n pilletje precies is en wat zowel de positieve als de negatieve effecten zijn. Om deze reden wordt er vaak begonnen met een alternatieve geneeswijze met als doel om de klachten te verminderen of zelfs totaal te laten verdwijnen.

Hoe werkt reiki?

Reiki maakt gebruik van de energie die beschikbaar is in het universum. Deze energie is altijd en overal aanwezig in zowel mensen, dieren en planten.

Een behandeling bestaat uit een reiki healer en een ontvanger. De reiki healer stuurt de universele energie en geeft dit door middel van handoplegging door aan de ontvanger. De ontvanger kan de energie vervolgens gebruiken om het lichaam en de geest te voeden. Hiermee kan er balans worden gebracht binnen de emotionele en fysieke toestand.

Het resultaat van de behandeling hangt volledig af van de ontvanger. De bedoelingen van de reiki healer kunnen nog zo goed zijn, maar wanneer de ontvanger gesloten is zullen er weinig tot geen resultaten zijn.

Welke vormen van reiki zijn er?

Er zijn verschillende vormen van reiki, namelijk:

Tera-Mai of ook wel Seichem reiki

Deze vorm richt zich niet alleen op het verhelpen van de klachten, maar ook op het opsporen van de oorzaak. Elementen die hierbij gebruikt worden zijn aarde, vuur, water en lucht.

Tummo reiki

Tummo reiki onderscheidt zich van de andere vormen door gebruik te maken van de kundalini energie. Het gaat hier niet alleen om de heling van klachten maar ook om spiritualiteit.

Shambhala reiki

Bij deze vorm gaat het om het versnellen van jouw eigen ontwikkeling en spirituele groei. Het is een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met reiki.

Angel reiki

Ook angel reiki draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Deze vorm werkt met energie van het engelenrijk waarmee het gehele lichaam in balans kan worden gebracht. Bij Angel reiki is het mogelijk om energie over afstand te versturen.

Wat zijn de effecten van een reiki behandeling?

Gezien iedere persoon andere klachten kan hebben kunnen de effecten ook erg divers zijn. De een merkt effect op gebied van gezondheid en de ander ervaart een hogere kwaliteit van leven.

Voorbeelden van mogelijke effecten zijn:

 • Gevoel van ontspanning
 • Betere nachtrust
 • Hoger zelf genezend vermogen
 • Vermoeid
 • Tintelingen door het hele lichaam
 • Emotioneel
 • Geduldiger
 • Overmatig transpireren
 • Prikkelbaar

Positieve effecten treden niet altijd direct op. Soms worden de klachten juist erger voordat ze langzaamaan afnemen. Dit komt doordat er na de behandeling een opschoningsproces van start gaat.

Hoe kan je chakra’s openen met reiki?

reiki behandeling

Zoals gezegd wordt een reiki behandeling uitgevoerd middels handoplegging. Hierdoor is het ook mogelijk om de staat van de chakra’s aan te voelen. Zijn de chakra’s uit balans of werken ze juist uitstekend?

Wanneer een chakra uit balans is geeft het geen of weinig warmte meer af. Ook geeft een goed functionerende chakra een draaiend gevoel af wanneer je er met je handpalm op drukt.

Chakra’s draaien in de basis puur om het geven en ontvangen van energie. Om de chakra’s te openen die in de loop der jaren beschadigd zijn geraakt, kan de energie uit het universum worden toegepast. Middels reiki geeft de healer de goede energie door aan de ontvanger. Bij een goede ontvangst zal de chakra merkbaar warmer aanvoelen.

Er wordt geadviseerd om de chakra’s niet lukraak te openen via reiki. Het is goed om of boven of onder te beginnen en op die manier alle 7 chakra’s af te gaan.

Kan ik mijn chakra’s zelf openen met reiki?

Afhankelijk van je ervaring is het mogelijk om middels reiki jouw eigen chakra’s te openen. Toch is het doorgaans wel gebruikelijk om dit onder begeleiding van een reiki healer te doen.

Wil jij toch jouw eigen chakra’s openen kan ik je adviseren om eerst te beginnen met yoga nidra. Dit is een zeer laagdrempelige manier waarmee je vandaag nog van start kunt gaan. Voor meer informatie wil ik je doorverwijzen naar mijn artikel over yoga nidra.


Ook interessant

Verschil Manduka Prolite en Manduka Pro

Is het gevaarlijk om chakra’s te openen?

Hoe werkt een daglichtlamp?

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}