• Home
  • /
  • Hoe werkt een daglichtlamp?

Hoe werkt een daglichtlamp?

Op zoek naar een daglichtlamp om slaapproblemen of een winterdepressie te verhelpen? Dan vind je in deze tekst precies terug wat een daglichtlamp is en wanneer en hoe je deze kunt gebruiken.

Een daglichtlamp als vorm van lichttherapie met lamp wordt tegenwoordig steeds populairder. Lees verder om erachter te komen waarom dit zo is.

Wat is een daglichtlamp?

De naam van het product verraadt natuurlijk al voor een groot gedeelte wat het precies is. Een daglichtlamp is een lamp die het effect van daglicht nabootst. Op die manier is een daglichtlamp een product dat jouw ondersteuning biedt om bepaalde problemen te verhelpen.

Voornamelijk bij mensen met een winterdepressie of personen die moeite hebben met slapen zie je dat deze lamp vaak gebruikt wordt. Het is een effectief middel in de bestrijding van deze problemen.

Wanneer gebruik je een daglichtlamp?

Heb je veel last van slaapproblemen en loop je daardoor structureel een slaaptekort op? Of heb je ieder jaar weer last van een winterdepressie en wil je er voor eens en voor altijd vanaf komen? Gebruik bij deze problemen dan een daglichtlamp.

Over het algemeen gebruiken mensen met bovenstaande problemen de daglichtlamp in de ochtend. Het potentiële positieve effect is dan namelijk het grootst, omdat je dan zo snel mogelijk uit je slaperige staat wilt en moet komen.

Zeker bij een slaaptekort kan het geen kwaad om je lichaam een handje te helpen. Door in de ochtend een daglichtlamp te gebruiken, geef je je lichaam het signaal dat het echt dag is. Hierdoor komen er allerlei stofjes vrij om je meer en meer wakker te krijgen.  

Hoe gebruik je een daglichtlamp?

Een effectieve vorm van lichttherapie met deze lamp is om hem recht tegenover je te zetten. Doe dit op ongeveer 50 cm. Het is de bedoeling dat het licht van de daglichtlamp op je ogen schijnt.

LET OP: Je hoeft niet de hele tijd direct in het licht te kijken. Af en toe is voldoende. Zolang de lamp maar op je gezicht gericht staat. 

Hoe vaak per dag?

Het advies is om elke dag één keer gebruik te maken van deze vorm van lichttherapie met lamp. Raadzaam is om dit in de ochtend te doen. De potentiële voordelen zijn dan het grootst.

Hoe lang gebruik je een daglichtlamp?

De gemiddelde meest effectieve sessie met een daglichtlamp is ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van hoeveel tijd je in de ochtend beschikbaar hebt, kun je dit zelf invullen.

Idealiter komt dit neer op 15-25 minuten per dag.

Wat kost een daglichtlamp?

Daglichtlampen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Uiteraard gaat dit hand in hand met een verschil in kwaliteit.

De meeste daglichtlampen hebben een prijs van tussen de 30 en 60 euro. Echter bestaan ze ook wel degelijk voor bijvoorbeeld boven de 100 euro.

Hoeveel je uitgeeft aan een daglichtlamp ligt er maar net aan wat je budget is en hoe erg je het nodig denkt te hebben.

Dat lichttherapie met een lamp effectief is, is in ieder geval een feit.

Wat is de beste daglichtlamp?

Het kopen van een goede daglichtlamp kan een lastige opgave zijn. 

Om jou te helpen bij het kopen van een daglichtlamp heb ik een aantal daglichtlampen geselecteerd. Bekijk mijn top 5 van beste daglichtlampen.


Ook interessant

Verschil Manduka Prolite en Manduka Pro

Chakra’s openen met reiki

Is het gevaarlijk om chakra’s te openen?

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}