• Home
  • /
  • Wat is een chakra massage?

Chakra massage – een genot voor de 7 chakra’s

chakra massage

Een chakra massage kan ingezet worden bij het openen van de 7 chakra’s. Waar een “normale” massage voornamelijk gericht is op lichamelijke klachten, richt een chakra massage zich ook tot het innerlijke.  

Maar wat is nou precies de link tussen masseren en het openen van chakra’s?

Daar ben ik dieper op ingedoken. Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Wat een chakra massage is
  • Het effect van een massage voor de chakra’s
  • Waar je terecht kunt voor een massage
  • Wat chakra massage olie is
  • Waarom een chakra massage staaf gebruikt wordt

Een chakra massage is een holistische aanpak als het om masseren gaat. Niet alleen worden lichamelijke klachten behandeld maar ook emotionele klachten. Gedurende een chakra massage wordt een energiestroom langs alle 7 chakra’s begeleidt. Op deze manier worden blokkades opgespoord en indien mogelijk geopend.

Wat is een chakra massage?

Wanneer je zowel mentaal als fysiek tip top in orde bent kan dit erop duiden dat alle 7 chakra’s in balans zijn. Helaas komt dit in de wereld van vandaag niet vaak voor. Chakra’s raken door vervelende gebeurtenissen of ervaringen uit balans.

Wanneer een chakra uit balans is kan dit op vele verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan last van de onderrug of pijn op de borst, maar ook aan dominantie of onverschilligheid. Deze klachten lopen erg uiteen maar hebben in veel gevallen toch een gedeelde oorzaak, namelijk een chakra die uit balans is.

Wanneer dit aan de hand is kan een massage voor de chakra’s uitkomst bieden. Een chakra massage behandeld namelijk zowel fysieke als mentale klachten. Je kan dit eigenlijk zien als een holistische aanpak bij het masseren.

Werking

Voordat de massage van start gaat zet de masseur de energiestroom op gang. Doorgaans gebeurt dit via de wortelchakra omdat dit de basis van het lichaam is. Door middel van massage wordt de energiestroom langs alle chakra’s begeleidt.

Afhankelijk van de staat van de chakra’s kruipt de energiestroom richting het kruinchakra. Bij iemand met chakra blokkades kan de energie niet zomaar zijn weg vervolgen. In dat geval dient de masseur de chakra’s voorzichtig te openen.

Dit moet voorzichtig gebeuren gezien er bij het openen van een chakra veel emoties los kunnen komen. Het effect van geopende chakra’s kunnen erg uiteenlopen, maar in alle gevallen is het wel belangrijk dat de masseur hier vertrouwelijk mee omgaat.

Wat is het effect van een massage voor de chakra’s?

Het effect van een chakra massage kan per persoon verschillen. Gezien er met energie gewerkt wordt kan dit in veel gevallen direct merkbaar zijn. Ook kan de verandering langzaam plaatsvinden waardoor er na weken of zelfs maanden pas enig verschil merkbaar is.

Vroeg of laat gaan de effecten van een massage wel optreden. Iedere chakra zorgt voor een eigen effect. Een chakra staat namelijk in teken van een lichaamsdeel en zal op die manier ook invloed hebben op dat deel van het lichaam.

Na een behandeling zal je merken dat zowel de lichamelijke als de emotionele klachten zijn aangepakt.

Waar kan ik terecht voor een chakra massage?

Via Google zijn ontzettend veel chakra masseurs te vinden. Om een masseur bij jou in de buurt te vinden zoek je via Google naar ‘Chakra massage’. Bovenaan worden de bedrijven die bij jou in de buurt gevestigd zijn getoond.

waar chakra massage behandeling

Klik op de kaart en je krijgt een totaal overzicht met locaties en aan de linkerkant een opsomming van bedrijven.

chakra massage overzicht

Persoonlijk kijk ik altijd even naar de reviews om erachter te komen wat de ervaring van andere personen is geweest. Wanneer je eenmaal een goede masseur hebt gevonden kan je dit natuurlijk als vaste adres aanhouden 😊

Chakra massage olie

chakra massage olie

Gedurende een massage wordt er gebruik gemaakt van speciale chakra massage olie. Voor iedere chakra is er een specifieke olie gemaakt van zuivere etherische olie. De olie kan een stimulerende werking hebben bij het openen van een chakra. De olie kan gebruikt worden middels een geursteen of een olie diffuser.

Benieuwd naar welke soorten chakra oliën er zijn? Bekijk hier het complete overzicht.

Chakra massage staaf

Om het openen van chakra’s te bevorderen kan er tijdens een behandeling gebruik worden gemaakt van een chakra massage staaf. Dit is een staaf bestaande uit stenen die horen bij de chakra’s. Zo’n staaf bestaat veelal uit 7 kleuren en ziet er ontzettend mooi uit. Bekijk hier het aanbod van chakra staven.